Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Lista neagra a candidatilor la presedintia Consiliilor Judetene : Intern
Lu 19 mai 2008 08:16:45 +0300


Lista neagra a candidatilor la presedintia Consiliilor Judetene : Intern
Intern : Coalitia pentru o Guvernare Curata a dat duminica publicitatii lista neagra a candidatilor la presedintia consiliilor judetene ...

Coalitia pentru o Guvernare Curata a dat duminica publicitatii lista neagra a candidatilor la presedintia consiliilor judetene, care pentru prima oara vor fi alesi prin vot uninominal. Toate partidele au "dalmatieni", dar in top se plaseaza PSD cu 24 de candidati, urmat de PNL cu 15 si de PDL cu 8. Sint cinci judete, in frunte cu faimosul Gorj, unde toti candidatii principalelor partide figureaza pe lista. Vezi atasata lista integrala.

Pe lista neagra a Coalitiei pentru o guvernare curata se afla 56 de nume, aproape toti greii inscrisi in cursa pentru sefia Consiliilor judetene, de la actuali ministri si parlamentari, la presedintii CJ aflati in functie, pina la cunoscutii baroni locali. Pentru prima oara acestia vor fi alesi prin vot uninominal, din primul tur de scrutin.

Penalii pentru sefia judetelor

Partidele nu au avut reticente in a-i aruca in cursa pe baronii locali cu dosare la DNA, unii ajunsi deja in instante, altii aflati sub urmarire penala.

Cristian Boureanu (PDL) - Arges - urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor statului in afacerea Loteria Romana.

Alexandru Kiss (UDMR) - Bihor - implicat in doua anchete penale, una pentru contrabanda cu produse electronice, alta pentru materiale pornografice.

Constantin Contac (PSD) - Botosani - a fost trimis in judecata de DNA pentru spalare de bani si fals in declaratii si obtinerea unor foloase necuvenite de 19,3 milioane lei.

Eugen Durbaca (PC) - Galati - a fost condamnat la inchisoare in 1992.

Ilie Morega (PNL) - Gorj - trimis in judecata de DNA in dosarul "bani pentru partid" si este cercetat pentru modul in care a dobindit peste 3 miliarde lei pentru doua din fundatiile sale.

Ionel Mantog (PDL) - Gorj - trimis in judecata de DNA in dosarul "stramutatii de lux".

Nicolae Mischie (PNG) - Gorj - a fost cercetat de procurori in peste zece dosare penale, a fost condamnat anul trecut la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si trafic de influenta si, la un an de inchisoare, cu suspendare pentru detinerea ilegala a unei arme de vinatoare.

Marin Ionica (PDL) - Olt - firmele sale au fost anchetate de OLAF pentru obtinerea ilegala a unor fonduri Phare.

Gavril Marza (PSD) - Suceava - a fost trimis in judecata pentru finantarea PSD prin intermediul fundatiei "Armonia", lucru interzis de lege.

Trifon Belencurencu (PSD) - Tulcea - urmarit penal de DNA pentru rezilierea abuziva a unui contract de cesionare a unor terenuri piscicole.

Ion Calea (PSD) - Valcea - condamant penal la 6 luni inchisoare cu suspendarea pedepsei in scandalul subventiilor pentru porci.

Marian Oprisan (PSD) - Vrancea - trimis in judecata de DNA pentru obtinerea de avantaje in favoarea propriilor societati comerciale, generind Consiliului judetean prejudicii de peste un milion euro.


Traseisti vechi si noi

Marin Ionica (PDL) Olt, a fost presedinte al CJ pentru PSD, s-a inscris in PDL in luna martie 2008.

Traian Dobre, candidatul PNL, a fost membru PNL din 1991, in 1992 a trecut la PDSR (imediat dupa ce PDSR a cistigat alegerile). In 2005 (imediat dupa ce Alianta PD-PNL a ajuns la Guvernare) a trecut inapoi la PNL.

Ilie Morega, cadidatul PNL, a trecut de la PCR la FSN, PDSR, APR, PSD, PNL-Campeanu, PRM si iar la PNL.

Dan Victor Nitulescu, candidatul PDL, fost prefect, a fost membru PSD pina de curind cind s-a inscris la PDL doar pentru candidatura.

Eugen Durbaca, candidatul PC, este actual presedinte, a fost activist PCR, a traversat rind pe rind PDSR, ApR, PUNR, ajungind in cele din urma la PC.

Marius Gerard Necula, candidatul PDL, a migrat de la PSD pentru a deveni candidat la CJ.

Victor Odolbasa, candidatul PNG, a trecut in cariera sa politica pe la PRM, PSD si PNG.

Viorel Pupeza, candidatul PC, a fost pe rind la PRM, PSD, PC. A fost membru al CC al UTC inainte de 1989.

Constantin Avram, candidatul PC, a fost pe rind in PNL, PD, PC.

Ionel Palar, candidatul PNL, a migat de la Partidul Popular Roman la PUR si apoi la PNL.

Nicolae Popa, candidatul PNL, a plecat de la PDSR in 1996 pentru a fonda APR, apoi a parasit aceasta formatiune politica in momentul fuziunii cu PNL, trecind la PUR, actualul Partid Conservator, pe care l-a parasit mai tirziu pentru a se inscrie in PNL.

PSD e fruntea

In frunte se afla PSD cu 24 de candidati, buna parte din ei actuali presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene. Este vorba de Marian Oprisan (Vrancea), Ion Calea (Valcea), Vasile Mihalachi (Vaslui), Trifon Belacurencu (Tulcea), Ilie Sarbu (Timis), Liviu Dragnea (Teleorman), Gavril Marza (Suceava), Tiberiu Marc (Salaj), Ion Cindrea (Sibiu), Mircea Cosma (Prahova), Ion Calinoiu (Gorj), Nicolae Badalau (Giurgiu), Gheorghe Ana (Dimbovita), Nicusor Constantinescu (Constanta), Vasile Soporan (Cluj). Gheorghe Bunea Stancu (Braila), Constantin Contac (Botosani), Gheorghe Marinescu (Bistrita), Mihai Bar (Bihor), Dragos Benea (Bacau), Constantin Nicolescu (Arges).

PNL, pe locul doi

Printre candidatii liberali figureaza Nicolae Popa (Arges), Ionel Palar (Bacau). Aristotel Cancescu (Brasov), Marius Nicoara (Cluj), Gheorghe Dragomir (Constanta), Gabriel Plaiasu (Dimbovita), Paul Victor Dobre (Galati), Ilie Morega (Gorj), Mircea Molot (Hunedoara), Traian Dobre (Iasi), Liviu Mazilu (Mehedinti), Ciprian Dobre (Mures), Jenel Copilau (Olt), Ovidiu Silaghi (Satu Mare), Gheorghe Dicu (Sibiu).

PDL are 8 patati

Liberali-democratii nu stau nici ei prea bine, avind opt dalmatieni pe lista: Crsitian Boureanu (Arges), Vasile Nistor (Bacau), Stefan Seremi (Bihor), Marius Gerard Necula (Galati), Dan Victor Nitulescu (Giurgiu), Ionel Mantog (Gorj), Cristian Vladu (Hunedoara), Marin Ionica (Olt), Alexandru Mocanu (Teleorman).


Sursa : Hotnews : Intern


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Lista neagra a candidatilor la presedintia Consiliilor Judetene : Intern
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti