Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Din 2009, noi prevederi ale Codului Fiscal : Intern
Jo 26 iun 2008 09:33:44 +0300


Din 2009, noi prevederi ale Codului Fiscal : Intern
Intern : Una dintre modificări vizează încurajarea investițiilor de mare anvergură din România.

* Una dintre modificări vizează încurajarea investițiilor de mare anvergură din România.
* Schimbările în legea fiscală vin ca urmare a unor solicitări făcute de Comisia Europeană.
* Începând de la 1 ianuarie 2009, Codul Fiscal ar putea suferi o serie de modificări importante, cea mai importantă modificare fiind legată de deductibilitatea pierderilor fiscale ale companiilor care vor putea fi deduse din profitul net timp de șapte ani de zile, și nu timp de cinci ani, cum prevede legislația în vigoare.
Schimbări la impozitarea mașinilor
Una dintre modificările aduse Codului Fiscal se referă la modul de impunere a autovehiculelor ARO. Potrivit legislației în vigoare, respectiv a articolului 263, alin. 2 din Codul Fiscal, impozitarea autovehiculelor de teren din producția internă (n.r. -- în acest moment, ARO este singura mașină care se încadrează la această categorie) reprezintă o excepție. Mai exact, acest tip de mașină este impozitat diferențiat, cu sume mai mici, comparativ cu alte autovehicule de același tip. De la 1 ianuarie 2009, un ARO va fi taxat însă la fel ca alt autovehicul din categoria lui. Un ARO de 3200 cmc, spre exemplu, cel mai mare model fabricat în România, ar putea fi impozitat la fel ca un Mitsubishi Pajero din 2003, cu o capacitate cilindrică identică, respectiv cu 120 de lei/fiecare grupă de 200 cmc. Pentru un ARO, impozitul ar putea ajunge, așadar, de la 1 ianuarie 2009, la aproximativ 2.000 de lei.Impozit pe dividende - unificat la 10 %
O altă modificare ce va fi adusă Codului Fiscal se referă la impozitarea dividendelor acționarilor străini. Reamintim că, în luna mai, României i-a fost transmisă, de către Comisia Europeană, o scrisoare de somare, reprezentînd prima etapă a procedurii privind încălcarea dreptului comunitar, referitoare la perceperea unor impozite mai mari pe dividendele plătite în afara țării, față de cele achitate de acționarii rezidenți. Potrivit legislației în vigoare, dividendele acționarilor interni care dețin sub 15 la sută din acțiuni se taxează la sursă cu un impozit final de 10 la sută. Același impozit se ridică însă la 16 la sută, dacă acționarul este nerezident, adică străin. De la 1 ianuarie 2009, acest impozit va fi unificat la 10 la sută, atât în cazul acționarilor interni, cât și în cel al acționarilor nerezidenți.
Codul Fiscal va fi modificat de către Guvern, prin Ordonanță de Urgență, deși el poate fi schimbat, potrivit legilor în vigoare, doar prin lege, aprobată de parlament, cu șase luni înainte de intrarea în vigoare.


Sursa : Crisana


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Din 2009, noi prevederi ale Codului Fiscal : Intern
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti