Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Politica autoritara a lui Putin - Extern
Lu 10 dec 2007 13:42:19 +0200


Politica autoritara a lui Putin - Extern
Extern - În cadrul acestor alegeri, Kremlinul a abandonat procedurile și practicile democratice, controlând ce formațiuni politice au voie să participe ...

În cadrul acestor alegeri, Kremlinul a abandonat procedurile și practicile democratice, controlând ce formațiuni politice au voie să participe, în vreme ce partidul pro-prezidențial Rusia Unită a lui Putin a monopolizat aparițiile din presă și de la televiziune. Opozanții au fost intimidați în campaniile lor publice și mediatice, lăsându-se și cu câteva arestări, în timp ce instanțele judecătorești controlate de autorități le-au respins plângerile ca fiind neîntemeiate și nesustenabile.
Au fost interziși observatorii electorali independenți și ca urmare se poate spune că noua Dumă nu a fost aleasă, ci mai mult numită, acesteia lipsindu-i legitimitatea. Se pune întrebarea cât de autoritar va deveni liderul de la Kremlin sau dacă toată această campanie dusă de autorități în numele său îi va slăbi puterea. În general politica președintelui rus este previzibilă, pentru că el face aproape întotdeauna exact invers față de ceea ce spune. În primul său mandat Putin a apărut ca un reformator cu autoritate, care a realizat multe reforme economice. În cel de-al doilea său mandat politica lui a devenit doar autoritară, fiind evidentă lipsa unor reforme economice și sociale. S-a înregistrat și o creștere a corupției pe fondul instalării unei dictaturi personale în forma cea mai pură. Putin conduce Rusia prin administrația prezidențială și forțele poliției secrete și asta din cauza lipsei unei idelogii sau a unui partid. Formațiunea politică Rusia Unită nu poate fi numit un partid, ea fiind mai mult o haită de oficiali de stat, care stau la rând la Kremlin ca să-i sărute inelul lui Vladimir Putin.În cele mai multe cazuri, un regim autoritar personal nu supraviețuiește liderului. Putin a creat un regim centralizat la maxim, care nu va putea supraviețui fără persoana sa. Pentru a se întâmpla acest lucru el trebuie să rămână președinte. Legea nu este prea importantă pentru Putin, el putând oricând să dea ordin Curții Constituționale să-i aprobe un al treilea mandat. În principiu, regimul lui Putin poate fi definit ca un grup de clanuri constând în corporații de stat importante, gigantice, alături de servicii de securitate puternice și de temut, care controlează acești giganți economici. În paralel, Putin s-a asigurat ca toți acești fosti KGB-iști elitiști să se afle permanent în conflict între ei pentru ca să aibă nevoie de el ca mediator.
Deocamdată, creșterea economică a țării este rezultatul reformelor din anii 90 și din primul mandat a lui Putin, alături de prețurile mari la gaze și petrol. Creșterea economică însă se va opri destul de curând, astfel că performanța economică se va datora doar prețurilor crescute la energie. Principala întrebare este cât de repede se va deteriora situația economică din Rusia, dacă nu se vor relua reformele? Răspunsul este: foarte rapid.


Sursa : Crisana - Extern

Galerie Foto : Poze Oradea


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Politica autoritara a lui Putin - Extern
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti