Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:In Germania, incepe summitul G8 - Stiri extern
Mi 06 iun 2007 11:24:32 +0300


George Bush - Stiri Extern
Stiri extern - Așteptata întâlnire dintre liderul american, George Bush și cel al Rusiei, Vladimir Putin se va desfășura în contextul unui schimb dur ...

Așteptata întâlnire dintre liderul american, George Bush și cel al Rusiei, Vladimir Putin se va desfășura în contextul unui schimb dur de amenințări și acuzații.
Mați, când se afla la Praga, George Bush a criticat Rusia, pe motiv că s-a îndepărtat de promisiunile de a aplica reforme democratice.

George Bush a ținut să asigure Rusia că sistemul ce urmează să fie amplasat în Polonia și Republica Cehă nu e o amenințare pentru Rusia și l-a îndemnat chiar pe președintele Putin să colaboreze cu Statele Unite la acest proiect.

Declarațiile domnului Bush au loc în contextul amenințărilor lansate de președintele Putin.

Nemulțumit de intenția Washingtonului de a amplasa sistemul antirachetă în Polonia și Republica Cehă, Vladimir Putin a spus că și Rusia și-ar putea redirecționa rachetele spre unele ținte europene.

Declarația președintelui Rusiei a fost ulterior nuanțată de purtătorul său de cuvânt, dar oricum a provocat reacții aprinse și e de așteptat ca la reuniunea G8, sistemul antirachetă să apară drept subiect de discuție.


20070604164649_43003769_putin1_afp203i___stiri_extern_841_20070606112412_395.jpgVladimir Putin a spus că și Rusia și-ar putea redirecționa rachetele spre unele ținte europene

Una din marile teme de dezbatere la summitul care începe în Germania va fi clima - țările europene vor negocierea unui nou tratat care să intre în vigoare odată cu expirarea celui de la Kyoto.

Statele Unite se opun impunerii unor ținte cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră.

Nu în ultimul rând, pe agenda întâlnirii figurează teme mari ca Orientul Mijlociu și viitorul provinciei Kosovo.

Rusia nu e de acord cu planul de acordare a autonomiei către provincia sârbă Kosovo - plan susținut de Statele Unite în Consiliul de Securitate al ONU și nici intenția Washintonului de aplicare a unor sancțiuni suplimentare Iranului.


BBC - George Bush - Vladimir Putin - Stiri Extern
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti