Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Reanalizarea taxei auto : Stiri Auto
Jo 26 iun 2008 09:23:22 +0300


taxa auto
Stiri Auto : Taxa de poluare auto a fost respinsă, deoarece senatorii consideră că aceasta este discriminatorie și reduce puterea de cumpărare a românilor.

Taxa de poluare auto a fost respinsă, deoarece senatorii consideră că aceasta este discriminatorie și reduce puterea de cumpărare a românilor.
Două comisii senatoriale au respins, marți - 24 iunie a.c., prevederile privind taxa de poluare auto, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50/2008. Senatorii din comisiile de buget, finanțe, bănci și din cea de administrație publică au dat raport de admitere, OUG 50/2008, însă au amendat-o în mod radical, eliminând, practic, taxa și stabilind că se restituie întregul cuantum al taxei speciale pentru autoturisme și autovehicul încasată în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2008. Taxa de poluare auto a fost respinsă, deoarece senatorii consideră că aceasta este discriminatorie și reduce puterea de cumpărare a românilor. Tentativa de respingere a taxei de poluare vine după ce plenul Senatului a votat și anularea taxei de primă înmatriculare, prima variantă a taxei auto. Senatorii, membri ai Comisiilor de Privatizare, de Buget-Finanțe și de Administrație Publică, reuniți în ședință comună, au căzut, însă, de comun acord asupra unui amendament prin care banii încasați din taxa de poluare se vor restitui integral, până la finalul acestui an, din bugetul de stat.
Comisiile au alcătuit un raport care respinge taxa de poluare auto și stabilește că se vor returna toți banii. Vechea taxa de înmatriculare, care este inclusă în Codul Fiscal, este deja respinsă de Senat și se va discuta în Camera Deputaților. Este posibil ca Senatul să se întâlnească în plen, până luni - 30 iunie a.c., pentru a vota raportul de respingere a taxei de poluare. De asemenea, senatorii vor solicita o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților, în luna august sau cel mai târziu în prima jumătate din septembrie, pentru a discuta modificările Codului Fiscal, în care este inclusă vechea taxă de primă înmatriculare.


Sursa : Crisana

Galerie Foto : Poze Oradea


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Reanalizarea taxei auto : Stiri Auto
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti