Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, in 2010 : Stiri Auto
Lu 23 iun 2008 11:57:57 +0300


Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, in 2010
Stiri Auto : Constructorul german de automobile Daimler intentioneaza sa lanseze, in anul 2010, un model Mercedes-Benz ...

Constructorul german de automobile Daimler intentioneaza sa lanseze, in anul 2010, un model Mercedes-Benz propulsat de un motor electric, a declarat presedintele grupului, Dieter Zetsche, pentru publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Avem in plan un model electric de Smart pentru 2010, precum si un vehicul (electric) Mercedes in acelasi an", a afirmat Zetsche pentru cotidianul german.

Daimler detine in prezent, la Londra, un parc auto de 100 de automobile Smart, din prima generatie, propulsate electric.

Spre deosebire de grupul american General Motors, care a promis ca va lansa modelul propulsat electric Chevrolet Volt in 2010 la un pret de circa 30.000 de dolari pe unitate, oficialul Daimler a spus ca pretul modelelor electrice Smart si Mercedes nu a fost inca stabilit.

"Pretul depinde de baterii, daca le vindem impreuna cu masinile sau le oferim spre inchiriere. Dorinta (consumatorilor - n.r.) de a plati mai mult este limitata", a spus el, adaugand ca grupul ia in considerare optiunea de a-si construi propriile motoare electrice.

Daimler cheltuieste in prezent circa jumatate din bugetul alocat pentru cercetare/dezvoltare pentru sasiuri, motoare si reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Compania discuta in prezent cu fostul director al companiei SAP, Shai Agassi, despre planul acestuia de a crea o infrastructura la nivelul pietei de larg consum pentru automobilele electrice.


Sursa : Hotnews


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Daimler va lansa un model electric de Mercedes-Benz, in 2010
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti