Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Previziuni infricosatoare : Alba Iulia
Vi 16 mai 2008 12:30:43 +0300


Previziuni infricosatoare : Alba Iulia
Alba Iulia : Vremea foarte calda din urmatorii ani ar putea transforma jumatate din tara noastra intr-un veritabil desert. Anuntul a fost facut la Alba Iulia ..

Vremea foarte calda din urmatorii ani ar putea transforma jumatate din tara noastra intr-un veritabil desert. Anuntul a fost facut la Alba Iulia in cursul acestei saptamini de catre directorul general al Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Nicolae Maracine.


Conform declaratiilor sefului ANIF, zonele care ar urma sa fie afectate sint cele din Sudul si Sud-Estul tarii, dar si cele subcarpatice, din Nord si din zona Banatului. O astfel de manifestare a naturii, anticipata de studiile amintite de Nicolae Maracine, ar avea un efect mai mult decit neplacut si asupra judetului nostru, situat in zona subcarpatica a dealurilor Transilvaniei si intre zona Banat si Moldova. Seful ANIF considera insa ca situatia ar putea fi evitata prin aplicarea unor strategii de imbunatatiri funciare, care sa cuprinda inclusiv judetul Alba.


Schimbari climatice violente


“Toata zona de Sud, Lunca Dunarii pina la dealurile Vasluiului vor fi afectate grav. Probleme vor aparea si in Nord, zona Banat, subcapatii si zone din centrul tarii. Aici situatia va fi la limita. Sint studii in acest sens, iar perioada de prognoza este cea a urmatorilor 5 ani”, a spus Nicolae Maracine. De remarcat ca judetul nostru ar putea avea de suferit si indirect, la fel cum s-a intimplat si in anii trecuti, de pe urma cresterii preturilor produselor alimentare, dar si a directionarii fondurilor guvernamentale in zonele grav afectate. Ar fi interesant de adaugat ca numai in ultimii trei ani, agricultura din Romania a inghitit 13 miliarde de lei in conditiile in care a contribuit negativ la cresterea economica a tarii noastre, cu un procent de 1,3 %. In aceste conditii, este greu de anticipat ce ar insemna, la nivel economic, o astfel de criza in tara noastra.


Sursa : Unirea : Alba Iulia


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Previziuni infricosatoare : Alba Iulia
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti