Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Cosmin(-el) - un candidat grabit : Alba Iulia
Ma 06 mai 2008 14:48:02 +0300


Cosmin Covaciu
Alba Iulia : Tot mai surprinzătoare și mai puerile ni se par aparițiile în media ale candidatului de primar Cosmin Covaciu.

Tot mai surprinzătoare și mai puerile ni se par aparițiile în media ale candidatului de primar Cosmin Covaciu. Se înghesuie șugubățul pe toate canalele, în toate jurnalele, de parcă n-ar mai trebui să existe nici o undă electromagnetică și nici un quadrat de pagină de ziar fără să fie marcate de către virușii contestatari ai ghidușului PNL-ist. Și pentru că, așa, la statură este un om mare, în schimb - există o lege a compensației în toate - la jocuri și la vise este un fel de "șoim al patriei" care și-a construit o lume a lui undeva plasată printre poveștile cu Feți Frumoși și castele fermecate. Ultimul său vis a fost acela că va deveni primar - pentru că își dorește, așa declară la ziar - și că acolo în Consiliul local îl va propune "din milă" și pe Mircea Hava pentru un post de viceprimar.

Dorim să-l anunțăm pe această cale că ne-am mai întâlnit cu astfel de cazuri, în "istoria alegerilor locale", de inși care își doreau postul de primar și erau implorați de către cetățeni să candideze, pentru ca în final să obțină 100 de voturi. În cazul de față s-ar putea să greșim, dar nu mult, și asta numai din cauza voturilor de la fabrica lu' mămica. Multe ghidușii are Cosminel în căpșorul lui de copil iar pentru ca toate acestea să pară că vin din partea unui om serios a primit sarcina de la partid să își lase barbișon, pentru a părea mai matur, mai bărbat.

Ce folos, că nu aspectul îi interesează pe alegători, ci conținutul. Nu uita asta, stimate "catindat", căci ai reușit să ne uimești cu fantasmagorii și "proiecte despre proiectabile", cum ar fi Olimpiada de la Arieșeni sau cel cu 3000 de locuri de muncă pe care, vezi doamne, le-ai crea în municipiul nostru.
Haideți domnilor să fim serioși și să analizăm pozițiile celor doi candidați, Mircea Hava și Cosmin Covaciu. Mircea Hava este candidat de primar și trecut pe lista consilierilor municipali. El a făcut aceasta dintr-un mare respect pentru cetățenii Alba Iuliei și pentru a demonstra că iubește acest oraș. Chiar dacă nu va învinge în alegeri, Mircea este cu sufletul aici și va lupta pentru binele acestei urbe de pe orice poziție, chiar și aceea de consilier. Cosmin Covaciu a renunțat la funcția de prefect pentru a candida la funcția de primar. Nimic mai frumos, numai că puțină lume știe că domnia sa, așa pe șest, a participat la un concurs la București la "Garda de Mediu", unde fiind singur, după grea asudătură, a și câștigat un post de director adjunct.

Atunci, cum să mai fie el trecut pe lista de consilieri locali, când gândul îi fuge în toate părțile. Ba, mai aflarăm că s-a trecut și pe listele de parlamentari pentru alegerile din toamnă. Ce să mai spunem? Avem de-a face, în cazul de față, cu un "CANDIDAT GRĂBIT", care, în goana sa după mărire, s-a învârtoșat să ocupe cât mai multe funcții și apoi să aleagă&Â8230; Uită, bietul de el că cine fuge după mai mulți iepuri&Â8230; sau cine seamănă vânt culege&Â8230; Și vânt seamănă grăbitul nostru candidat, care apare pe toate "sticlele", toate afișele, mesh-urile și banner-ele din urbe, de parcă ar fi intrarea din oraș unde firma mamei sale a privatizat o parte din șoseaua națională și din Gara Bărăbanț.

În curând, în graba sa după funcții, locuri și averi, vom vedea un oraș proprietate PNL sau mai grav&Â8230;
În mare viteză vorbește omul nostru despre "bugete dezechilibrate" și "bani risipiți", lucruri pe care i le-am putea noi, cetățenii, reproșa lui și l-am întreba ai cui bani îi aruncă pe toate drumurile, încercând "pomeni electorale" și "scrisori de afecțiune către oamenii urbei"?
Apoi, apelând la stratageme deja răsuflate, își încheie angajamentele într-o manieră rizibilă, demnă de coșul de gunoi al stratagemelor electorale: "Dacă nu voi realiza aceste proiecte, aveți cuvântul meu de onoare că nu voi mai candida la un alt mandat. Așa să îmi ajute Dumnezeu." (citat din ziarul Unirea, de vineri, 25 aprilie 2008). Stimați alegători, nu vi se pare că ați mai auzit angajamentele acestea disperate, specifice unei persoane care râvnește la o himeră? S-au fumat prin anii '90, domnilor, gata cu demagogia și invocarea zeitățlor, treceți la fapte și votați așa cu ați făcut-o de fiecare dată: responsabili și conștienți!
Iar pentru Cosminel, aveam un scăunel la intrarea în sala de consiliu, păcat căci el va ramâne ... un candidat grăbit!
Despre toate celelalte ghidușii, inclusiv cele penale, ale membrilor PNL vom mai avea timp de poveste în episoadele următoare.


Sursa : Unirea : Alba Iulia


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti