Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Incep tezele unice : Stiri Alba
Lu 05 mai 2008 14:26:53 +0300


Incep tezele unice : Stiri Alba
Stiri Alba : InvATAmInt * Saptamina grea dupa vacanta

Elevii ar fi trebuit sa gaseasca in minivacanta de Paste si timp pentru recapitularea materiei. Elevii din judetul Alba, la fel ca si colegii lor din tara, reiau cursurile in forta, in perioada urmatoare urmind tezele nationale.


Saptamina acesta elevii din clasele a VII-a si a VIII-a vor sustine tezele cu subiect unic, iar luna viitoare elevii din clasele a XII-a si a XIII-a vor sustine bacalaureatul. Pe 9 mai se va sustine teza cu subiect unic la istorie si geografie, in data de 13 mai se va sustine proba la romana, iar in data de 16 mai teza unica la matematica.


Tezele cu subiect unic


Elevii din clasele gimnaziale din judetul Alba vor incepe tezele chiar din prima saptamina de dupa vacanta de Paste. Primii care vor sustine tezele cu subiect unic, pentru clasa a VII-a si a VIII-a vor fi elevii care invata in limba materna. Teza unica la limba si literatura materna se va sustine marti. Teza la alegere intre istorie si geografie este programata vineri, in data de 9 mai. In 13 si 16 mai elevii claselor a VII-a si a VIII-a vor sutine cele mai grele probe, cea la limba si literatura romana si cea la matematica. La sfirsitul acestei luni elevii vor putea depune contestatii, in caz ca nu vor fi multumiti de rezultat. Media de la tezele cu subiect unic si media de absolvire a claselor V-VIII sint importante deoarece reprezinta media de admitere, pe baza careia elevii se pot inscrie in licee sau in scolile de arte si meserii.


Se apropie bacalaureatul


Elevii de clasa a XII-a sau a XIII-a, care vor sa sustina bacalaureatul anul acesta, pot sa se inscrie in aceasta saptamina. Cursurile pentru elevii de clasa a XII-a se vor incheia la mijlocul lunii viitoare, iar bacalaureatul se va sustine in perioada 23 iunie - 3 iulie. Variantele de subiecte pentru probele scrise de la bacalaureat au fost deja publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Pe acelasi site au fost publicate si modele de rezolvare pentru probele orale din acest an. Vacanta de vara pentru elevi va incepe pe 14 iunie.


Sursa : Unirea : Stiri Alba


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Incep tezele unice : Stiri Alba
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti