Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Gheorghe Feneser si PC, Solutia de avarie pentru municipiul Sebes : Stiri Alba
Jo 15 mai 2008 12:55:54 +0300


Sebes : Judetul Alba
Stiri Alba : Interviu cu Gheorghe FENEȘER, candidatul PC la funcția de primar al municipiului Sebeș

Domnule Gheorghe Feneșer, ați început campania &Â8222;Nu poluării și curățenie generală în Sebeș" dar nu am văzut afișe electorale în municipiu, unde sunt?
- Nu vrem să murdărim și să poluăm orașul tocmai noi. Ajunge câtă mizerie fac celelalte partide care au pus afișe pe toți stâlpii, pe toate gardurile și în toate intersecțiile, aceasta reprezentând o poluare vizuală. Amintiți-vă cum arăta orașul. Găseai afișe aruncate peste tot, rupte de ploaie și vânt, pe care nu le mai adună nimeni, întrucât bunul simț al celor care le lipiseră dispăruse cu desăvârșire odată cu trecerea campaniei electorale, mai ales că se vedeau cu sacii în căruță, promisiunile electorale fiind luate și ele de vânt. Stau și mă întreb: de fapt ce se dorește, să se voteze omul după ceea ce vrea să facă pentru oraș, sau omul după numărul și mărimea afișelor? Și să nu uităm că oamenii &Â8222;mici" vor să devină acum &Â8222;mari", prin afișe electorale de 16 metri pătrați. Un mare învățat spunea &Â8222;cei care te privesc de sus în jos sunt niște proaspeți veniți de jos în sus."
- Poate că nu aveți bani pentru afișe...
- Nu banii ar fi o problemă, noi o facem din respect pentru alegători, vrem ca aceștia să înțeleagă că vrem o politică a bunului simț într-un oraș în care dorim să redăm cetățenilor curățenia pe care o merită.
- Ce părere aveți despre implicarea clasei politice și a autorităților de stat în problema poluării?
- Noi nu suntem falși și ipocriți ca alți politicieni. Am demonstrat, alături de Grupul de inițiativă împotriva poluării, când nu se punea problema unei campanii electorale, că ne pasă de cetățeni, de orașul Sebeș și că nu ne intimidează nimeni, oricât de puternic, mare și influent ar fi. După lupta noastră de doi ani împotriva poluării, instanțele de judecată au decis demolarea noii fabrici de formaldehidă. Sebeșenii ne-au fost alături, în timp ce politicienii aflați în Parlament sau în alte instituții ale statului, cu o singură excepție, au fost de partea poluatorilor. Acum, când au nevoie de votul celor suferinzi, încearcă să-i momească cu mici, bere, pixuri, steaguri și baloane colorate cumpărate, probabil, din banii celor care poluează.
- De ce nu-i momiți și dvs. ?
- Locuitorii Sebeșului sunt oameni demni care nu mușcă din astfel de momeli. Au mai fost unii care au organizat spectacole, în generozitatea lor au dat și de mâncare, de băut și au împărțit zeci de cadouri, dar din nefericire pentru ei au rămas și cu mâncarea și cu băutura, întrucât sebeșenii nu mai pot fi păcăliți... Noi vrem să ajutăm cetățenii cu adevărat, nu dându-le un pix, pentru ca apoi să ne gândim cum să-i furăm, devastând bugetul local, adunat tot din banii lor, ai contribuabililor. Noi ne-am propus să ajutăm, nu să furăm. Așa cum am promis, atât eu, dacă voi fi ales primar, cât și consilierii partidului aflați pe lista Partidului Conservator vom dona banii ce ni se cuvin de la Primărie și Consiliul Local pentru ajutorarea Fundației Diaconia astfel încât să asigurăm masa zilnică a 15 - 20 copii, defavorizați de soartă. Dictonul nostru este &Â8222;Nu poluării și curățenie generală în Sebeș" și se referă și la cei necinstiți, ipocriți și puși pe căpătuială din banul public.
- Pomeneați de căpătuială, de ce credeți dumneavoastră că se îngrămădește lumea pe listele de consilieri ale partidelor ?
- Pentru majoritatea consilierilor, cei peste 6.000.000 lei vechi reprezintă miza supremă pe lângă alte interese personale, de grup și partid. Dacă de mâine s-ar lua o decizie ca aleșii locali să nu mai fie retribuiți pentru ședințele de consiliu iar munca lor să fie benevolă, în interesul societății cum se întâmplă dealtfel în multe țări europene, eu vă garantez că nu veți mai vedea aceleași nume pe listele de consilieri ale partidelor.
- Ce garanție avem că atât dumneavoastră cât și consilierii Partidului Conservator vă veți ține de cuvânt?
- Garanția o reprezintă faptele noastre de până acum. Ba mai mult, cei care nu își vor ține promisiunile vor fi obligați să demisioneze. Înainte de a ocupa o funcție publică, fiecare membru PC a depus o demisie în alb și o declarație notarială prin care, așa cum v-am spus mai înainte, vor dona banii pentru ajutorarea Fundației Diaconia. Eu și consilierii PC reprezentăm soluția de avarie pentru Sebeș.


Sursa : Unirea : Sebes


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Gheorghe Feneser si PC : Stiri Alba
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti