Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Final de mandat : Stiri Alba
Vi 09 mai 2008 10:37:37 +0300


Final de mandat : Stiri Alba
Stiri Alba : Consilierii judeteni din Alba s-au intrunit, ieri, pentru ultima data in sedinta ordinara inainte de finalizarea acestui mandat.

Consilierii judeteni din Alba s-au intrunit, ieri, pentru ultima data in sedinta ordinara inainte de finalizarea acestui mandat. Sedinta a avut loc intr-o locatie mai deosebita, Palatul Apor, la invitatia rectorului Universitatii “1 Decembrie 1918”, Achim Moise. Cu toate ca a fost ultima sedinta a CJ Alba in actuala “echipa”, au fost si consilieri care au absentat pina la final, in timp ce altii doar au intirziat.

Sedinta a fost una relativ linistita, fara discutii in contradictoriu. Nu au lipsit insa reprosurile, legate de hotaririle de pe ordinea de zi sau legate de trecerea unor consilieri de la un partid la altul, dar - per total - atmosfera a fost una destinsa, in care s-au amestecat risete, regrete si sperante.


Nemultumiri


Singurul punct de pe ordinea de zi care a stirnit discutii a fost cel referitor la majorarile veniturilor personalului din unele institutii aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba. Consilierul Marius Sepi a afirmat ca masura a fost luata foarte tirziu, mai ales ca “aceste sporuri sint pe lege de mult timp”. El a acuzat chiar ca sporurile aprobate acum ar reprezenta chiar mita electorala, in conditiile in care un coleg de al sau, sindicalist, candideaza la Primaria Galda de Jos. Marius Sepi a fost insa combatut chiar de colegul sau de partid Ioan Florea care a aratat ca impactul acestei masuri in Galda de Jos este minor, motiv pentru care colegul sau nu ar obtine un avantaj semnificativ.


Cel mai nemultumit dintre consilierii judeteni a fost insa Doru Cetean, care a fost de parere ca mai multe dintre punctele de pe ordinea de zi ar fi trebuit sa fie discutate inainte sau dupa aceasta ultima sedinta a actualilor consilieri judeteni, deoarece implicau bugetul si strategii. De altfel, acesta a si parasit sala in care s-a desfasurat sedinta imediat dupa finalizarea votarii punctelor de pe ordinea de zi.


Retrageri din viata politica


Daca cei mai multi dintre consilierii judeteni candideaza din nou, ori pentru acelasi post, ori pentru o alta functie, doi dintre consilieri si-au anuntat retragerea din viata politica. “Acest moment are o importanta deosebita pentru mine, pentru ca marcheaza terminarea activitatii mele politice, pe care am dus-o timp de aproape 20 de ani”, a declarat cu tristete fostul senator Ioan Ardelean.


Si Ioan Bolog si-a anuntat retragerea din viata politica, dupa ce timp de 40 de ani a “stat cu onoare pe un scaun de consilier”. Discursul sau a reusit insa sa stirneasca risetele celor prezenti in sala, fiind un discurs plin de haz, cu o doza importata de autoironie si ironie. Ambii fosti consilieri au declarat ca au suficiente lucruri de facut ca sa nu se plictiseasca de acum incolo.
Dupa ce au fost laudati de noul prefect de Alba, Dan Simedru, care a declarat ca activitatea Consiliului Judetean Alba, atit pe partea legislativa, cit si pe cea executiva, a fost excelenta - calificativ acordat de cea mai importanta fundatie in domeniul calitatii din tara -, cam toti consilierii s-au declarat mindri ca au facut parte din acest consiliu judetean, despre care au spus ca este cel mai bun din ‘90 incoace.


La finalul sedintei, presedintele Ion Dumitrel s-a ridicat in picioare pentru a le multumi alesilor din actualul Consiliu Judetean Alba.

Ion Dumitrel
“Le multumesc celor 33 de consilieri judeteni pentru ca fara sprijinul lor nu reuseam sa facem ce am facut”.

Totodata, el le-a multumit si angajatilor institutei pentru ca “nu poti sa faci nimic fara oameni performanti” si i-a asigurat ca daca va fi ales presedinte al CJ Alba prin vot, nu-i va schimba pe sefii din aparatul propriu, deoarece a lucrat foarte bine cu acestia.


Sursa : Unirea : Judetul Alba


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Final de mandat : Stiri Alba
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti