Știri locale pentru Alba Iulia
ALBA IULIA ONLINE
Informații despre Alba Iulia și jud. Alba
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Cum muncesc alesii nostri - prin prisma statisticii - Judetul Alba
Mi 09 ian 2008 15:08:51 +0200


Liliana Tomoiaga
Judetul Alba - O recentă statistică ce a fost întocmită de Institutul pentru Politici Publice București ...

O recentă statistică ce a fost întocmită de Institutul pentru Politici Publice București (IPP) ne dezvăluie modul în care muncesc parlamentarii noștri, urmărind activitatea lor în funcție de prezența la vot, loialitatea față de formațiunea din care fac parte, luări de cuvânt în Parlamentul României și, nu în ultimul rând, după inițiativele legislative pe care aceștia le-au susținut. Prezența la vot în cazul deputaților este calculată în perioada 6 februarie 2006 - 17 decembrie 2007, iar loialitatea reprezintă procentul din voturile exprimate la care parlamentarul a avut aceeași opțiune cu cea a grupului parlamentar din care face parte. Potrivit IPP, prezența/absența la vot a fost înregistrată exclusiv prin folosirea sau nefolosirea sistemului electronic de vot de către parlamentari. La Camera Deputaților, cel mai prezent parlamentar în perioada de referință a fost social-democratul Emilian Cutean, urmat apoi în clasament, la distanță foarte mică, de ceilalți deputați de Alba. Notă discordantă face peremistul Valeriu Cristian Buzea, care se pare că a fost mult prea ocupat pentru a-i reprezenta pe cei ce l-au votat. Așa se face că procentul înregistrat de el este de doar 39,25 la sută. În ceea ce privește loialitatea față de grupul parlamentar din care fac parte, cel mai fidel a fost democratul Ștefan Bardan, cu un procent ce depășește ușor 95 la sută; tot peste 95 la sută au înregistrat ceilalți deputați de Alba - Emilian Cutean, Nicolae Popa și Mugurel Sârbu, iar peremistul Cristian Buzea a ajuns la aproape 90 la sută.


În clasamentul realizat pe baza luărilor de cuvânt conduce detașat deputatul PNL Nicolae Popa, cu 211 astfel de intervenții. Rămâne de văzut care a fost efectul pe care l-au avut în timp declarațiile politice susținute de aleșii noștri. În ceea ce privește inițiativele legislative, cel mai activ s-a dovedit a fi liberalul Nicolae Popa - cu 66 astfel de inițiative. La Senat, potrivit situației întocmite în perioada 19 aprilie 2006 - 17 decembrie 2007, cei doi senatori de Alba - Liliana Tomoiagă (PSD) și democratul Alexandru Pereș au fost prezenți la majoritatea dezbaterilor, înregistrând un procent ce se apropie de 80 la sută. Cei doi parlamentari s-au situat pe poziții apropiate și în clasamentul întocmit pe baza loialității față de grupul parlamentar din care fac parte, înregistrând aproape 90 la sută. În privința luărilor de cuvânt, Alexandru Pereș a totalizat în perioada de referință 465 de intervenții, ceea ce-l situează pe locul 7 în clasamentul general al senatorilor, democratul având de asemenea la activ și 36 de inițiative legislative. Desigur că ceea ce contează la final sunt mai puțin cifrele, ci ceea ce reușesc să facă aleșii noștri pentru cetățenii care i-au votat, cum rezolvă ei problemele cu care aceștia se confruntă și pentru care le-au solicitat sprijinul de-a lungul timpului .


Sursa : Unirea - Stiri Alba


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group
Curs valutar:
Alte stiri:Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti